• ελληνικά⁄Гръцки
  • English
  • Shqiptar
Затлъстяването е заболяване, което се лекува Затлъстяването е заболяване, което се лекува

Затлъстяването е едно от най-развиващите се заболявания в днешно време. Свързано ...

Прочетете още
Лапароскопска стомашна пликация Лапароскопска стомашна пликация

Безопасна, ефективна и с ниска цена!

Прочетете още

Д-р Сотирис ГабриелСкъпи приятели,

Добре дошли! В този сайт можете да намерите цялата необходима научна информация за хирургичните оперативни интервенции и техники, които следвам вече повече от 20 години. Отнасям се с уважение към лечението на затлъстяването, на туморите, на хемороидите, на хернията, на жлезите с вътрешна секреция и като цяло към хирургичните интервенции от общата хирургия.

Междувременно, можете да ми изпращате всички Ваши въпроси чрез формуляра за онлайн запитване, който е на Ваше разположение в меню Контакти и така заедно да видим кои са темите, които Ви вълнуват.

С Уважение,
Д-р Сотирис Габриел

Области на специализация

Хирургичните области, в които се специализирам са хирургия на затлъстяването (бариатрична хирургия), на онкологията и храносмилателната система, хирургия на херния и на жлези с вътрешна секреция. Специализирах лапароскопска хирургия на всички заболявания на жлъчката, дебелото черво, апандисит, херния и направих следдипломна квалификация в тази област във Франция. Придобивайки опит, вече бях в състояние постепенно да въведа една нова концепция в хирургията на затлъстяването, защото това заболяване се разпространява в тревожни мащаби, впрочем и до днес.

Изпращайте ми всички Ваши въпроси чрез формуляра за онлайн запитване, който е на Ваше разположение в меню Контакти и така заедно да видим кои са темите, които Ви вълнуват!

Хирургия на затлъстяването
Хирургия на затлъстяването
Хирургия на затлъстяването, или по друг начин наричана - Бариатрична хирургия (Bariatric Surgery), е една сериозна хирургична процедура, която има за цел да създаде по-малка храносмилателна ...
Прочетете още
Хирургична онкология и храносмилателна система
Хирургична онкология и храносмилателна система
Хирургичната онкология се занимава с хирургично отстраняване на тумори. През последните години учените са установили повече за болестта и има огромен напредък в третирането ѝ. На ...
Прочетете още
Хирургия на херния
Хирургия на херния
Херния се нарича пролапс, т.е. приплъзване на част от коремен орган през вроден или придобит дефект на коремната стена. На латински, hernia означава буквално - разкъсване, спукване. ...
Прочетете още
Хирургия на жлезите с вътрешна секреция
Хирургия на жлезите с вътрешна секреция
Жлезите с вътрешна секреция отделят хормони директно в кръвта, от където се насочват към различните органи на тялото, за да се постигне нормалното функциониране на организма. Сред ...
Прочетете още

Аз съм д-р Сотириос Габриел - хирург, специалист по бариатрична хирургия (хирургия при наднормено тегло), онкологична хирургия, както и оперативните интервенции от общата хирургия - херния, онкология, храносмилателна система, хирургия на жлези с вътрешна секреция. Притежавам повече от 20 годишен опит в методите за лечение на затлъстяването. Специализирах лапароскопска хирургия на всички заболявания на жлъчката, дебелото черво, апандисит, херния, както и в хирургичната онкология и направих следдипломна квалификация в тази област в Бордо, Франция.
Придобивайки опит, вече бях в състояние постепенно да въведа една нова концепция в хирургията на затлъстяването, защото това заболяване се разпространява в тревожни мащаби, впрочем и до днес. В бариатричната хирургия започнах първоначално с метода на стомашния байпас, който приложих и използвах с над 500 пациенти. Това е една много трудна хирургична техника, радикална и крайно ефективна, но която често е придружена от проблеми. Новопоявилият се от скоро след това метод - стомашен пръстен, води до по-малка заболеваемост в сравнение със стомашния байпас и аз разбрах, че той ще е още по-ефикасен в борбата с тази болест. Днес, това е най-ефективния метод за отслабване при хора със свръхнаднормено тегло, а лично аз съм извършил повече от 15 000 бариатрични операции - интрагастрален балон, стомашен пръстен, ръкавна гастректомия, вертикална гастропластика, холопанкреатичен байпас.

В последствие, искайки да предам знанията и опита си на моите колеги, които желаеха да се занимават с бариатрична хирургия, обучих редица хирурзи, който днес се занимават успешно с хирургията на затлъстяването както в Гърция, така и в чужбина. Едновременно с това, през последните години допринесох за създаването на организирани центрове за лечение на болестта на затлъстяването, такива като Doctors’ Hospital в Гърция, където съм началник на хирургичното отделение, Poliklinika Doctors'Hospital в Албания и съм един от основателите на Болница Медлайн в България.